• FRI FRAKT ÖVER 295,-
  • SNABB LEVERANS
  • LIVSTIDSGARANTI
  • GRATIS GRAVYR
Berättelsen om Camelbak
Nyheter

Berättelsen om Camelbak

https://www.camelbak.se/pub_docs/files/HistorienomCamelbak/his4.jpg

En intravenös påse och en strumpa - resten är CamelBaks historia


Det är 1989 och cykelentusiasten Michael Eidson tävlar i "Hotter`N Hell 100" terränggrit, ett fyra dagars terränggrit i den brännande sommarvärmen i Wichita Falls, Texas. Vatten är definitivt viktigt, och det finns få vattenstationer längs vägen. Som akutläkare kommer Eidson på en genialisk idé`; Han fyller en intravenös påse med vatten, stoppar den i en strumpa som han fäster bak på cykeltröjan och med slangen över axeln som kläms fast med en klädnypa föds den första CamelBak-ryggsäcken.

Operation hydration


Jeff Wemmer, en skicklig cyklist var så fascinerad av produkten att han började sälja väskorna på de cykelturer han deltog i – snacka om Fan! Camelbak anställde Jeff 1993 och han gick sedan på en försäljningsturné med sin motorcykel, där han presenterade och sålde CamelBak-väskor till butiker över hela USA.

https://www.camelbak.se/pub_docs/files/HistorienomCamelbak/his2.jpg
https://www.camelbak.se/pub_docs/files/HistorienomCamelbak/his3.jpg

Resten är historia


Mycket har förändrats sedan den första prototypen av Camelbak 1989, men våra kärnvärden förblir desamma. Det krävs mod, övertygelse och fantasi för att utvecklas och bli bättre. Från uppfinningen av den första CamelBak-ryggsäcken till en position som världens ledande tillverkare av bärbara dryckessystem.

Hej, vi använder cookies för att denna websiten ska fungera bättre för dig.

Läs mer